Gå videre til innhold
Redesigner av hensyn til miljøet

Nyhet -

Redesigner av hensyn til miljøet

- Vi kutter vesentlig i bruk av metall. Samtidig reduserer vi miljøskadelig sveisejobbing betydelig, forteller daglig leder Svein Iversbakken.

Unike møbelløsninger knyttet til den såkalte hev- og senk-teknologien, er mye av ryggraden i IDT Solutions.  Både teknisk og kommersielt.

De siste året har selskapet jobbet intensivt med å forbedre sitt hovedprodukt - av hensyn til kundene og ikke minst miljøet.

"Grønn" redesign

 - Vi har i lang tid jobbet med en redesign av møbelproduktene våre slik at kundene skal få en enda bedre opplevelse av hev-senk-løsningene våre. På veien dit, har vi også klart å gjøre produksjonen vesentlig "grønnere", forklarer Svein Iversbakken, daglig leder i IDT.

Helt konkret brukes det vesentlig mindre metall i produksjonen av selskapets nye møbellinje. Miljøvennlig knekkteknologi kombinert med betydelig færre og kortere skruer, gir vesentlig mindre bruk av metall i produksjonen.

- En gammel, sveiset fot, veide 3,4 kilo. Mens en ny fot laget med miljøvennlig knekkteknologi veier bare 2,2 kilo. Det er voldsom reduksjon i bruk av metall. Samtidig får vi en stor miljøgevinsten ved å "knekke" i stedet for å sveise. Nå vi dropper sveising, reduserer vi utslipp av miljøskadelige gasser under produksjon og tar et viktig skritt mot en vesentlig mer "grønn linje", forklarer Iversbakken.

MILJØBEVISST: Daglig leder i IDT Solutions, Svein Iversbakken, styrer bedriften mot en stadig mer "grønn" linje.


Gjenbruker emballasje

Samtidig har alle selskapet forenklet monteringsløsningen på møbelproduktene, slik at selve monteringsjobben går vesentlig raskere enn før. 

- Det er også et poeng at vi nå pakker og tilpasser produktene våre slik at vi kan utnytte eksisterende emballasje. Det er gjenbruk i praksis, og viktig for den miljøvennlige veien vi har begynt å gå, understreker Svein Iversbakken.


Eksempler på IDTs grønne tiltak

  • Bruk av mindre metall i produkter
  • "Knekkteknologi" erstatter miljøskadelig sveising
  • Vesentlig reduksjon av skruer og skruetyper 
  • Gjenbruk av eksistrende emballasje
  • Produktene pakkes slik at flere får plass på èn pall og transportbehovet reduseres 

NY DESIGN: Mindre bruk av metall, sveis og skruer, sørger for at IDTs nye møblellinje er både lettere og mer miljøvennlig.

Emner

Tags


IDT Solutions er en helnorsk, høyteknologisk produksjonsbedrift. Siden starten i 1995, har vi utviklet et unikt innovasjonsmiljø og etablert oss som en kvalitetsleverandør av teknologi og design. Du kan blant annet se våre avtrykk i signalbygg over hele Norge, på oljeplattformene i Nordsjøen og når norske langrenn og skiskytingløpere tar gull i OL. Verden er alltid i utvikling - det er IDT også.

We Are Innovation!

Pressekontakt

Morten Iversbakken

Morten Iversbakken

Pressekontakt Markedssjef Salg og marked 90877752

Relatert materiale