Gå videre til innhold
SKAL HJELPE SKARSTEIN FREM TIL NYTT VM-GULL

Nyhet -

SKAL HJELPE SKARSTEIN FREM TIL NYTT VM-GULL

- Det er veldig artig å bli spurt om å hjelpe. Jeg er helt sikkert på at vi kan utvikle løsninger på både kort og lang sikt, som gjør at Birgit Skarstein blir en enda bedre idrettsutøver, sier IDT Solutions-eier Svein Iversbakken.

Innovasjonsbedriften IDT Solutions har fått mye oppmerksomhet i det internasjonale skimiljøet de siste årene gjennom utvikling av såvel revolusjonerende slipemaskiner, som unike rulleski. Nå er Iversbakken & co hyret inn for å hjelpe Norges fremste handikapputøver, populære Birgit Skarstein, til VM-gull. Skarstein, som både er verdensmester og verdensrekordholder i roing, satser på å ta sin første mesterskapstriumf på ski kommende vinter. Skarstein konkurrerer i såkalt skipigging, der hun sitter i en kjelke og staker seg fremover i langrennsporet. I fjor fikk hun spesiallaget en ny kjelke i karbon, og det er denne som nå skal ytterligere forbedres ved hjelp av IDTs teknologi.

- Umiddelbart trenger jeg å få på plass en bedre løsning knyttet til platen som holder meg på plass i kjelken. (Klikk her for å se Birgit forklare hva hun trenger hjelp med i denne videoen). For å skape kraft, er kroppen min nødt til å sitte helt stramt i kjelken, og det sliter vi litt med få til. Akkurat nå tyr jeg faktisk til en løsning med gaffateip, og der ikke akkurat ideelt. På lengre sikt vil det dreie seg om å forbedre selve designet på kjelken og få ned vekten. Vi har mye å gå på, og satser på at IDT kan bruke sin kunnskap og oppfinnsomhet for ta ut dette potensialet, smiler Birgit Skarstein, som også er kjent fra NRKs suksessprogram "Ingen grenser".

Birgit Skarstein ble lam fra livet og ned etter å ha blitt feiloperert i forbindelse med en badeulykke i 2009.

Svein Iversbakken har klokkertro på at hans selskap skal kunne hjelpe den folkekjære parautøveren til triumfer i skisporet. - Jeg kan med sikkerhet si at vi raskt skal finne en løsning på Birgites kortsiktige utfordring med platen på kjelken. Også blir det veldig spennende å kunne jobbe mer langsiktig med designforbedringer og materiellbruk. Vi elsker slike utfordringer, og klarer som regel å løse de også, sier Iversbakken.

Samarbeidet mellom IDT og Skarstein er kommet i stand etter initiativ fra Kjell Inge Røkkes stiftelse VI. Gjennom stiftelsen gir Røkkes selskaper 125 millioner kroner til paraidretten, og det er Olympiatoppen som sørger for at pengene brukes på en god måte.Daglig leder i stiftelsen er den tidligere smøresjefen for langrennslandslaget, Knut Nystad - som IDT-miljøet har jobbet tett med i en årrekke.

Les mer om Birgit Skarstein og Stiftelsen VI her.

- Sammen med Knut, har vi utviklet unike produkter og løsninger som har gitt suksess i skisporet i mange år nå. At Knut og VI fortsatt verdsetter vår kompetanse og skaperkraft er veldig hyggelig. Det gir oss motivasjon til å stå på enda hardere, sier IDT-eier Svein Iversbakken.

Emner

Tags


IDT Solutions er en helnorsk, høyteknologisk produksjonsbedrift. Siden starten i 1995, har vi utviklet et unikt innovasjonsmiljø og etablert oss som en kvalitetsleverandør av teknologi og design. Du kan blant annet se våre avtrykk i signalbygg over hele Norge, på oljeplattformene i Nordsjøen og når norske langrenn og skiskytingløpere tar gull i OL. Verden er alltid i utvikling - det er IDT også.

We Are Innovation!

Pressekontakt

Morten Iversbakken

Morten Iversbakken

Pressekontakt Markedssjef Salg og marked 90877752

Relatert materiale