Gå videre til innhold
SLIK TAR DU VARE PÅ  RULLESKIENE DINE

Nyhet -

SLIK TAR DU VARE PÅ RULLESKIENE DINE

Rulleskisesongen er i gang, Med enkelt vedlikehold kan du sørge for at skiene dine er like fine år etter år.

- Når du tar frem rulleskiene for årets sesong så sjekk at alt fungerer som det skal. Sjekk at hjulene går normalt rundt, at det ikke er noen ulyder, og kjenn om muttere og skruer sitter ordentlig, anbefaler Håvard Skorstad. 

Den tidligere toppløperen jobber i IDT og Olympiatoppen, og har svært mange mil på rulleski i løpet av en sesong.

Lyst til å skaffe deg IDTs populære rulleski? Klikk her!

- Hvis det kommer ulyd fra skiene vil jeg anbefale at man ikke begynner å mekke eller skru på egen hånd. Ta de med til en sportsforretning der det er noen som kan det de driver med. Du kan fort gjøre mer skade enn godt hvis du ikke har peiling på vedlikehold av rulleski, tipser Skorstad.

Slik vedlikeholder du rulleski

I løpet av sesongen er det viktig å være flink med vedlikehold og rengjøring av skiene. 

  • Det viktigste du gjør er å fjerne grus og skitt fra utstyret slik at det holdes rent og pent. 
  • Skyll skiene i varmt vann hvis det har vært vått. 
  • Deretter skal du henge opp skiene slik at vannet renner av, eller legg de på et gulv med varmekabler slik at fuktigheten kan fordampe ut. 
  • Etter vask er det svært viktig at rulleskiene får tørke godt. Har du gått ute på tørr asfalt kan det være nok å bare tørke av skiene med en klut eller et lite handkle.

IDT rulleski har lukkede systemer, og det skal være unødvendig å bruke olje, fett og lignende.

Det er også viktig å sjekke at det ikke sitter mye skitt og sand i sko og bindinger. Sørg for at glidelåsen på skoen er ren, og det kan være lurt å smøre glidelåsen før du setter bort skoene på høsten.

- Da kan man bruke CRC-spray, eller olivenolje, råder Skorstad.

Opplever du at piggene på stavene er slitte og at spissene sitter dårlig i asfalten i løpet av sesongen så vil det være lurt å slipe piggene for å få et bedre grep.


RENT OG PENT: - Det viktigste du gjør er å fjerne grus og skitt fra utstyret slik at det holdes rent og pent, forklarer IDT- og Olympiatoppens rulleskiekspert Håvard Skorstad


Oppbevaring av rulleski

På vinteren anbefales det å oppbevare rulleskiene på et varmt sted og tørt sted.

I løpet av sesongen bør rulleskiene oppbevares i romtemperatur når de ikke brukes, men husk å henge dem opp hvis det har vært veldig fuktig vær. 

LES MER OM IDT: Klæbo-rulleskiene alle vil ha!

LES MER OM IDT: Slik lages verdens beste rulleski

Emner


IDT Solutions er en helnorsk, høyteknologisk produksjonsbedrift. Siden starten i 1995, har vi utviklet et unikt innovasjonsmiljø og etablert oss som en kvalitetsleverandør av teknologi og design. Du kan blant annet se våre avtrykk i signalbygg over hele Norge, på oljeplattformene i Nordsjøen og når norske langrenn og skiskytingløpere tar gull i OL. Verden er alltid i utvikling - det er IDT også.

We Are Innovation!

Pressekontakt

Morten Iversbakken

Morten Iversbakken

Pressekontakt Markedssjef Salg og marked 90877752

Relatert materiale