Gå videre til innhold
TOTEN-TEKNOLOGI PÅ PLASS I NORDSJØEN

Nyhet -

TOTEN-TEKNOLOGI PÅ PLASS I NORDSJØEN

Offshore-industrien har fått øynene opp for IDT Solutions. Nylig leverte innovasjonsbedriften sine første løsninger til gigantprosjektet Johan Sverdrup i Nordsjøen.

- Leveranser til olje- og gassindustrien åpner opp et helt nytt marked for oss, sier markedssjef i IDT Solutions, Morten Iversbakken.

Innovasjonsselskapet spesialiserer seg på produksjon av egne produkter innen elektro, møbel, sport og aluminiumsbearbeiding. Nylig leverte Toten-bedriftens elektroavdeling sitt første offshore-prosjekt.

Og ikke til hvilket som helst prosjekt:

I samarbeid med kontorforhandler Senab Eikeland i Stavanger, landets største og ledende aktør innenfor møbler og interiørløsninger til kontor, skole, barnehage, helse, offshore og offentlige miljøer, har IDT levert en spesialløsning for strømforsyning til Statoils nye gigantiske olje- og gassprosjektet Johan Sverdrup i Nordsjøen, utenfor kysten av Rogaland.

Skreddersydd

Johan Sverdrup er et av de største oljefunnene på norsk sokkel noensinne. Når produksjonen er på topp, vil den utgjøre 25 prosent av all norsk olje- og gassproduksjon.

- Vi har levert strømforsyningsløsning til kontor og arbeidsplasser på oljeriggen. I samarbeid med kunden har vi utviklet en helt egen skreddersydd løsning som er blitt svært godt mottatt, forteller Iversbakken.

Finn ut mer om våre elektroprodukter her!

IDT Solutions AS ble etablert i 1995, og har 45 ansatte, hovedkontor og produksjon i Lena på Østre Toten. Leveransen til Johan Sverdrup markerer startskuddet for innovasjonsselskapets engasjement i Nordsjøen.

- Dette er et stort og innovativt prosjekt for vår del. Vi var nødt til å utvikle produkter og løsninger som ikke har eksistert tidligere, for å oppfylle de krav og ønsker som forelå fra kunden. Helt konkret er det Knut Bråstad hos oss som har sørget for at dette prosjektet ble sjøsatt fra IDT sin side, understreker markedssjef Iversbakken.

Nytt marked

I første utbyggingsfase på Johan Sverdrup ble kontrakter til en verdi av over 60 milliarder norske kroner utdelt. Over 70 prosent har gått til norske leverandører. Hver dag i perioden 2016-2018, selve byggefasen i prosjektet, jobber over 12 000 mennesker med Johan Sverdrup over hele verden.

IDT Solutions AS tidligere har levert produkter til landbasert oljevirksomhet for blant andre Statoil, men at Johan Sverdrup har åpnet opp et nytt marked for Toten-bedriften.

- Nå har vi fått et bein innenfor offshore, og har utviklet en helt egen løsning til dette. Vi er dratt til sjøs for å bli der, konstaterer markedssjef Morten Iversbakken.

(FOTO: Statoil)

Emner


IDT Solutions er en helnorsk, høyteknologisk produksjonsbedrift. Siden starten i 1995, har vi utviklet et unikt innovasjonsmiljø og etablert oss som en kvalitetsleverandør av teknologi og design. Du kan blant annet se våre avtrykk i signalbygg over hele Norge, på oljeplattformene i Nordsjøen og når norske langrenn og skiskytingløpere tar gull i OL. Verden er alltid i utvikling - det er IDT også.

We Are Innovation!

Pressekontakt

Morten Iversbakken

Morten Iversbakken

Pressekontakt Markedssjef Salg og marked 90877752