Gå videre til innhold
Klæbo forlenger med IDT: - Har skapt en ny generasjon rulleskiløpere

Pressemelding -

Klæbo forlenger med IDT: - Har skapt en ny generasjon rulleskiløpere

- De siste par årene har vi utviklet og forbedret rulleskiteknologien sammen. Nå gir vi skikkelig gass og fortsetter jobben i minst to år til, sier Johannes Høsflot Klæbo.

- Foruten de tekniske innovasjonene vi har fått til sammen, ser vi at en helt ny og yngre rulleskigenerasjon har vokst frem takket være Johannes´ engasjement. For norsk langrenn er nok det den aller største nyvinningen, understreker markedssjef Morten Iversbakken i IDT.

OL- og verdensmester  Klæbo har siden 2018 vært ambassadør for innovasjonsbedriften IDT fra Toten. Sammen har de utviklet - og solgt - det som har fått merkelappen "verdens beste rulleski".

Den tekniske innovasjonsprosessen fortsetter med uforminsket styrke, og nå er partene blitt enige om å forlenge samarbeidet frem til 2022.

- Da vi inngikk avtale med Johannes for to år siden, var vårt krystallklare mål å sammen utvikle bedre rulleski og rulleskiteknologi. Det har vært en udiskutabel suksess og vi har lansert flere viktige innovasjoner siden 2018. Den siste er å finne på flere av våre nye modeller: et unikt hjul spesiallaget for våte forhold, forklarer Morten Iversbakken.

Samarbeidet Klæbo/IDT har vært en god match på alle områder. Siden avtalen ble inngått i 2018, har IDT solgt omlag dobbelt så mange rulleski i året som tidligere og omsetningen hos sportsdelen av innovasjonsselskapet har økt med 40 %.

- Det er jo flere faktorer som spiller inn her, men jeg skal ikke nekte for at det hyggelige tall. Samtidig vil jeg si at kanskje det mest spennende som har kommet ut av samarbeidet så langt, er den store rulleskiinteressen Johannes har skapt blant de aller yngste. Etter at vi sammen utviklet en Klæbo-rosa juniorski, så eksploderte interessen blant barn og unge. Jeg vil nesten si det så sterkt som at Johannes har skapt en helt ny generasjon rulleskiløpere, som ski-Norge helt sikkert vil nyte godt av om en tiårs tid.

Klæbo selv synes det er veldig hyggelig å kunne inspirere yngre generasjoner til å finne glede i skisporten.

- Det er jo en kjensgjerning at mange steder tidvis sliter med snøforholdene. Da blir det enda viktigere at man opplever gleden ved å gå på rulleski - enten som trening eller lek. Heldigvis får vi stadig får bedre anlegg som legger til rette for trygg aktivitet, samtidig som mange ser at det er en skånsom måte å trene utholdenhet på. Mange som tradisjonelt løper mye, har oppdaget at rulleski er god, alternativ trening for å spare beina litt., sier Johannes Høsflot Klæbo.

Emner

Tags


IDT Solutions er en helnorsk, høyteknologisk produksjonsbedrift. Siden starten i 1995, har vi utviklet et unikt innovasjonsmiljø og etablert oss som en kvalitetsleverandør av teknologi og design. Du kan blant annet se våre avtrykk i signalbygg over hele Norge, på oljeplattformene i Nordsjøen og når norske langrenn og skiskytingløpere tar gull i OL. Verden er alltid i utvikling - det er IDT også.

We Are Innovation!

Pressekontakt

Morten Iversbakken

Morten Iversbakken

Pressekontakt Markedssjef Salg og marked 90877752

Relatert materiale