Gå videre til innhold
Klart for Toten Skifestival 2020!

Pressemelding -

Klart for Toten Skifestival 2020!

Langløpet Totenrullen ble en stor suksess i 2019. Nå utvides rulleskifesten med sprintrenn i Lena og skifter samtidig navn til Toten Skifestival. 

- Vi var veldig fornøyde med hvordan Totenrullen ble tatt i mot, og har fått gode tilbakemeldinger både fra løpere, sponsorer og samarbeidspartnere. Derfor kliner vi til igjen og inviterer til Toten Skifestival lørdag 20. og søndag 21. juni, sier initiativtaker og styreleder i Totenrullen AS, Vetle Thyli.

I fjor vant verdensmester Martin Johnsrud Sundby det 50 kilometer lange løpet med start og mål på Raufoss, foran enn annen VM-vinner, Hans Christer Holund. Over 70 løpere stilte til start, inkludert en mosjonsklassen som gikk halve distansen.

Langløpet skal etter planen arrangeres på samme måte i år, og går av stabelen søndag 21. juni. Samtidig er det blitt bestemt å utvide arrangementet med sprintrenn i Lena lørdag 20. juni.

- Ambisjonen på sikt er jo å utvikle dette til en skifest for hele Toten, og vi så at fjorårets renn trakk bra med folk både på Lena og Raufoss. Derfor prøver vi å gi enda litt mer tilbake til bygda vår denne gangen, sier Thyli.

RASKE KARER: Initiativtager Vetle Thyli (t.v.) fikk med seg verdensmester Martin Johnsrud Sundby på rulleskirenn på Toten i fjor sommer. Nå skal moroa gjentas.

Toten Skifestival arrangeres av Totenrullen AS i tett samarbeid med Østre Toten Skilag og Raufoss Idrettslag. Målet er å skape lokal aktivitet og skape en arena for å vise frem totenbygdene til et større publikum. I tillegg til å skaffe inntekter til de involverte idrettslagene.

- Vi hadde et flott samarbeid med såvel idrettslag, som sponsorer, politi og vegvesen i fjor. Vi hadde ikke fått til dette uten deres hjelp og vi håper på like mye velvilje i 2020, sier Thyli - som til daglig er sjef og lagkaptein på langløpslaget Team Kaffebryggeriet.

- I fjor stilte flere verdensmestre opp på startstreken? Kan vi forvente noen store navn til Toten i sommer også?

- Det tror jeg helt sikkert. Vi jobber med å få på plass en skikkelig god gjeng med løpere, og det er vi ganske sikre på å lykkes med. Noen er så godt som klare allerede, men jeg nevner ingen navn foreløpig... sier markedssjef Morten Iversbakken i rulleskiprodusenten IDT. Iversbakken sitter i styringsgruppa til Totenrullen AS og har et spesielt ansvar for løperlogistikk.

IDT har i flere år vært leverandør av rulleski til blant annet det norske, svenske og russiske skilandslagene.

- Vi har et nært og godt forhold til hele det internasjonale langrenn- og skiskyttermiljøet, og det er jo ingen ulempe når vi skal arrangerer egen skifestival, sier Morten Iversbakken.


Emner


IDT Solutions er en helnorsk, høyteknologisk produksjonsbedrift. Siden starten i 1995, har vi utviklet et unikt innovasjonsmiljø og etablert oss som en kvalitetsleverandør av teknologi og design. Du kan blant annet se våre avtrykk i signalbygg over hele Norge, på oljeplattformene i Nordsjøen og når norske langrenn og skiskytingløpere tar gull i OL. Verden er alltid i utvikling - det er IDT også.

We Are Innovation!

Pressekontakt

Morten Iversbakken

Morten Iversbakken

Pressekontakt Markedssjef Salg og marked 90877752

Relatert materiale