Gå videre til innhold
TOTENRULLEN 2020: Pølsa, Riise og Nyenget til start i sesongens første rulleskirenn

Pressemelding -

TOTENRULLEN 2020: Pølsa, Riise og Nyenget til start i sesongens første rulleskirenn

Søndag går startskuddet for sesongens første, store rulleskirenn. Nåværende- og tidligere landslagsløpere skal måle krefter mot både komiker og Champions League-vinner i Totenrullen 2020.

- Vi har på rekordtid klart å tromme sammen et sterkt og fargerikt startfelt. Det er bare å ta av seg hatten for både idrettslag og sponsorer som har gjort at vi i år faktisk klarer å lage rullseskifest på Toten, sier initiativtaker bak arrangementet, langsløpsprofilen Vetle Thyli.

Totenrullen 2020 skulle opprinnelig vært en skifestival over to dager med sprint og langløp, men Covid-19 situasjonen gjorde at man endte opp med et kompakt-arrangement i Karidalen skisenter førstkommende søndag. 

- Det er egentlig en prestasjon i seg selv at vi klarer å arrangere renn akkurat nå, og vi er superfornøyde med å kunne avvikle renn for både menn junior/senior og kvinner /junior senior på henholdsvis 15 kilometer og 7,5 kilometer i Østre Toten Skilags flotte anlegg, sier Thyli.

Initiativtakeren skal selv gå 15 kilometer, og får et sterkt startfelt å bryne seg på. I herreklassen stiller sterke løpere som landslagsdebutant Martin Løwstrøm Nyenget, Gjøran Tefre, Mikael Gunnulfsen og Eirik Mysen på startstreken sammen med rutinerte ringrever som Øystein "Pølsa" Pettersen og Morten Eide Pedersen. Komiker Nils-Ingar Aadne og eks-Liverpool-spiller og Champions League-vinner John Arne Riise må finne seg i å være outsidere.

- Jeg er spent på hva Farmen-oppholdet har gjort med formen til Riise, men han rapporteres å være sterk. Så får vi se om han kan holde følge med Løwstrøm Nyenget & co en liten stund i alle fall, smiler Vetle Thyli, som selv går for Team Kaffebryggeriet,.

I kvinneklassen er skal profiler som Tuva Bakkemo, Mathilde Myhrvold og Marte Mæhlum Johansen gjøre opp om seieren.

Totenrullen ble arrangert for første gang sommeren 2019, da som 50 kilometer langløp. verdensmester Martin Johnsrud Sundby gikk den gang av med seieren foran Hans Christer Holund. Rennet er et samarbeidsprosjekt mellom Østre Toten Skilag, Raufoss Idrettslag, Team Kaffebryggeriet, rulleskiprodusenten IDT og PR-byrået Goodwill.

På grunn av smitteverntiltak knyttet til Covid-19, vil rennet gå uten publikum, men streames i sin helhet på Oppland Arbeiderblads nettsider.

Tags


IDT Solutions er en helnorsk, høyteknologisk produksjonsbedrift. Siden starten i 1995, har vi utviklet et unikt innovasjonsmiljø og etablert oss som en kvalitetsleverandør av teknologi og design. Du kan blant annet se våre avtrykk i signalbygg over hele Norge, på oljeplattformene i Nordsjøen og når norske langrenn og skiskytingløpere tar gull i OL. Verden er alltid i utvikling - det er IDT også.

We Are Innovation!

Pressekontakt

Morten Iversbakken

Morten Iversbakken

Pressekontakt Markedssjef Salg og marked 90877752