Gå videre til innhold
Håvard Skorstad - skitester for IDT og Olympiatoppen - jobber daglig med utvikling av rulleski.
Håvard Skorstad - skitester for IDT og Olympiatoppen - jobber daglig med utvikling av rulleski.

Pressemelding -

- Vil unngå "låste" rulleski

- Heldigvis er det svært sjelden, men det hender at rulleski "låser" seg. En kjapp test av hjul og kulelager - før du går ut på tur - er uansett din beste forsikring, sier skitester Håvar Skorstad. 

- I prinsippet kan alle rulleskihjul låse seg hvis kulelagrene tømmes for fett og går varme. Det skjer heldigvis svært sjelden, men likevel er det avgjørende å sjekke utstyret skikkelig før du går ut på tur. Er et kulelager på vei til å låse seg, vil du etter all sannsynlighet merke dette både på lyd og rull i forkant, forklarer tidligere toppløper og skitester for IDT, Håvar Skorstad.

Fokuset rulleski og hjul  har vært stor siden flere toppløpere fikk problemer under Toppidrettsveka nylig. IDT er verdens fremste produsent av rulleski og anbefaler på det sterkeste at det tas gjøres full service på skiene minst èn gang i året.

- I likhet med alt annet verktøy og utstyr som brukes hardt og mye, så trenger også rulleski vedlikehold og ettersyn, understreker markedssjef i IDT, Morten Iversbakken.

Tilbyr gratis service

BYR TIL: IDT tilbyr gratis service på alle sine ski ut året for å sikre at løpere alle aldre skal være så sikre som mulig på rulleski.

Frem til nyttår vil det være mulig for alle som har kjøpt IDT ski å å få gratis service på disse ved å sende de inn til IDT sentralt, eller møte opp på rulleskiarrangement der IDT er til stede utover høsten.

- Selv om uhellene i Toppdrettsveka ikke var knytte til våre ski, er sikkerheten til løperne uansett det viktigste. Vi ønsker naturligvis at alle som bruker våre ski skal føle seg trygge på utstyret. Derfor utfører vi service på alle IDT-ski kostnadsfritt frem mot jul, forklarer markedssjef  Iversbakken.

Selskapet leverer rulleski til alle skilandslag i Norge (langrenn, skiskyting og kombinert), i tillegg til Sverige, Russland, Slovenia og USA. 

- Avtalene med verdens ledende langrennslandslag, gjør at skiene våre daglig blir utsatt for maksimal belastning fra de mest kravstore løperne. Kontinuerlige tilbakemeldinger gjør at vi hele tiden kan forbedre skiene og fortsette utviklingen.

I IDTs fabrikk, har man også montert en egen maskin som fortløpende langtidstester skiene som produseres.

-  Vi trenger å vite at utstyret tåler belastning over tid. I tillegg har vi èn egen mann, eks -skiløper Håvar Skorstad, som fysisk tester ski for oss gjennom hele sommerhalvåret nettopp for å sikre at kvaliteten hele tiden er god nok, forklarer markedssjef Iversbakken.

Vær obs på ulyd

SJEKK HJUL OG LAGER: En kjapp test av hjul og kulelager - slik OL-mester Johannes Høsflot Klæbo her gjør - bør gjøres før du går ut på rulleskitur.

Skitester Skorstad forklarer at det er svært sjelden hjul og kulelager låser seg, men forteller at de fleste uhell skjer når man tar i bruk rulleski som har ligget ubrukte over lengre tid. Eller overser åpenbar slitasje på utstyret.

 - Når du tar frem rulleskiene så sjekk alltid at alt fungerer som det skal. Ikke minst er det viktig å forsikre seg om at hjulene går normalt rundt, at det ikke er noen ulyder, og kjenne etter om muttere og skruer sitter ordentlig, anbefaler  Skorstad.

Den tidligere toppløperen jobber i både IDT og Olympiatoppen, og har svært mange mil på rulleski i løpet av en sesong.

- Hvis det kommer ulyd fra skiene vil jeg anbefale at man ikke begynner å mekke eller skru på egen hånd. Ta de med til en sportsforretning der det er noen som kan det de driver med. Du kan fort gjøre mer skade enn godt hvis du ikke har peiling på vedlikehold av rulleski, tipser Skorstad.

Slik vedlikeholder du rulleski

I løpet av sesongen er det viktig å være flink med vedlikehold og rengjøring av skiene.

  • Sjekk at skiene ikke er skadet og at hjulene ruller normalt uten ulyd.
  • Fjern fortløpende grus og skitt fra utstyret slik at det holdes rent og pent.
  • Skyll skiene i varmt vann hvis det har vært vått.
  • Deretter skal du henge opp skiene slik at vannet renner av, eller legg de på et gulv med varmekabler slik at fuktigheten kan fordampe ut.
  • Etter vask er det svært viktig at rulleskiene får tørke godt. Har du gått ute på tørr asfalt kan det være nok å bare tørke av skiene med en klut eller et lite handkle.

Emner

Tags


IDT Solutions er en helnorsk, høyteknologisk produksjonsbedrift. Siden starten i 1995, har vi utviklet et unikt innovasjonsmiljø og etablert oss som en kvalitetsleverandør av teknologi og design. Du kan blant annet se våre avtrykk i signalbygg over hele Norge, på oljeplattformene i Nordsjøen og når norske langrenn og skiskytingløpere tar gull i OL. Verden er alltid i utvikling - det er IDT også.

We Are Innovation!

Pressekontakt

Morten Iversbakken

Morten Iversbakken

Pressekontakt Markedssjef Salg og marked 90877752

Relatert materiale

Relaterte nyheter